Våldtäkter

Våldtäkt

Enligt svensk lag definieras våldtäkt med att någon använder våld eller hot om våld för att utföra en sexuell handling mot en annan människa.

Det här kan innebära att någon pressat isär dina ben eller håller fast dig. Det kan också innebära att du känner dig hotad och därför ger med dig utan att personen behöver använda våld. Du känner dig kanske hotad även om hotet inte är uttalat. Våldtäkten behöver inte alltid ske på ett sätt som du förknippar med våldtäkt.

En våldtäkt är alltid ett brott och skulden ligger endast hos gärningsmannen, oavsett omständigheterna.

Förövaren

De flesta våldtäkter begås inte av okända gärningsmän utomhus på en mörk parkväg. De flesta anmälda våldtäkter sker i ditt eller i förövarens hem. Förövaren är oftast någon du känner igen eller känner, som till exempel en bekant, din partner eller en kompis. Det kanske är någon du har svårt att se som förövare vilket gör det svårare att definiera det du varit med om som en våldtäkt. Du "känner" ju honom, du ser honom som "en schysst kille", och en slutsats du eventuellt drar är att "schyssta killar" inte våldtar. Det kan leda till att du lägger skulden för det som hänt på dig själv.




Va aldrig rädd att anmäla en våldtäkt. Det är många som inte gör de, för att dom tycker att det inte hjälper och att förövaren alltid går fri. Jag vet inte hur det är, men det är alltid bäst att anmäla. var inte rädd!

Glöm inte att tillsammans är vi starka!

Sisters Of Sundsvall


Kommentarer
Postat av: Fashionshow Against Aids

fan vad kul tjejer!!!! HÄRDE ATT NI KAMMADE HEM FÖRSTAPRISET!!! YOU GO GIRLS!!!! :D

2009-12-09 @ 00:30:19
URL: http://fashionshowproject.blogg.se/
Postat av: Andy

Sant. men det värsta som finns är när en tjej anmäler en kille för våldtäckt när det inte ens var en våldtäckt utan tjejen vill bara få ut försäkrings pengar. och killen åker in i fängelse i två år!!!!!!! det är fan det värsta som finns!!!

2009-12-12 @ 22:36:52
Postat av: Ida

Eller att när en tjej går och anmäler så blir det ner lagt för att hon har åsikter och lite för mycket attityd. Det är inte heller så jävla kul. En ska till alla som vart med om en våldtäcket är att det är inte du som är offret. Det är ALDRIG ditt fel, det är han/hon det är fel på. Life go one, bara du har dina riktiga vänner vid din sida som finns där för dig. Så blir allt bra igen, med tiden läcker alla sår. Det är inte lätt, men det går med dom rätta vännerna :)<3

2010-02-22 @ 21:56:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0