Radio!

I morse var vi med i radion, lyssna på detta klipp efter 14:30 min. då är vi med :).. Där får ni veta vad vi jobbar för och lite annat.

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=2013833&BroadcastDate=&IsBlock

När mörkret faller

Ett film tips!

"Två unga systrar hamnar i en mardrömslik och livsfarlig återvändsgränd när de går emot sin familjs vilja. Några dörrvakter attackeras av ett gäng kriminella och rena kriget utbryter.

En framgångsrik kvinna, vinnare av stora journalistpriset, polisanmäler sin man som misshandlar henne och chockas när hon inser att hon därmed får en ny fiende i deras gemensamma journalistkollegor. Men vad ingen av förövarna har förutsett är den enorma kampvilja som nu väcks hos de som hotats en gång för mycket. Och en strid på liv och död kan börja?"

Denna film inspererade oss till att starta detta. Så nu vill vi insperera er!
En mycket tänkvärd och bra film.

 

Hedersmord

Fallet om Fadima är en verklig mardröm, den historian är värd att läsa om. Detta är två länkar till sidor om hedersmord. Någonting som är väldigt fruktansvärt, som fortfarande händer i världen.

- http://www.pelafadime.se/pelaochfadime.htm
- http://www2.amnesty.se/krg.nsf/Webbdokument/068BF061DAACB8D2C1256C94003E2E00?opendocument

intressant bild

Jag hittade en tänkvärd bild, en reklamkampanj mot kvinnomisshandel som jag tyckte borde lägga upp här eftersom eftersom att vi en stor del av det vi gör är ju att jobba mot sånt här!


Finna sig själv

   The first step to finding happiness, is finding yourself


Men hur gör man det då, hittar sig själv? Man måste ju börja med att försöka lära känna sig själv, sina brister och goda egenskaper. Veta var man står i förhållande till olika saker, känna att man är trygg i sig själv och så vidare. Det är inte det enklaste när man är ung..

Men hjälps man åt så går det mycket lättare. Idag fick jag ett väldigt glädjande samtal av en tjej som jobbade med Tjejjouren blå, den som fanns i sundsvall förut, jätte skönt med stöttning från sådana källor som vet vad hon håller på med! Så nu ska vi väl prata ihop oss om när vi kan träffas.



Tillsammans är vi starka
/SOS


st.nu

http://st.nu/start/sundsvall/1.1449538

Där kan ni läsa artikeln om oss =)


Abort

Fakta om abort

  •  I Sverige har en kvinna rätt till abort fram till den 18:e graviditetsveckan. Efter vecka 18 tillåts abort endast om det finns särskilda skäl eller om barnet är svårt skadat.
  • Det finns ingen åldersgräns hos kvinnan för att göra abort. Om du är under 18 år bör föräldrarna veta om det, om det inte finns speciella skäl att hålla aborten hemlig.

  • Aborten görs på en kvinnoklinik på ett sjukhus.



    Så går det till

Medicinsk

Fram till den nionde veckan efter senaste mensens första dag rekommenderas i första hand så kallad medicinsk abort. Aborten utförs i två steg:

  1. Aborten inleds med att du får hormontabletter.

  2. En till tre dagar senare får du andra hormontabletter. Antingen en sort du kan svälja eller som så kallade slidpiller som du ska föra in i slidan.

Kirurgisk

Det är också möjligt att göra en kirurgisk abort tidigt i graviditeten, en så kallad skrapning. En kirurgisk abort kan göras till och med vecka 14, men det absolut vanligaste är till vecka 12.

Man använder narkos eller lokalbedövning, ibland efter några timmars förbehandling med hormon. Om allt går som det ska behöver du inte göra något mer. Ibland kan det behövas ytterligare en skrapning.

Sen abort

Efter den tolfte veckan görs abort med den så kallade två-stegs-metoden, vilket innebär att man först framkallar abort genom tabletter. Efteråt behöver man ibland också göra en skrapning.

         Eftervård

Efter en abort får man en blödning som varar ungefär två till fyra veckor.

Du bör undvika att:

  • Bada

  • Använda tampong

  • Ha samlag

Två till fyra veckor efter genomgått abort så kommer en barnmorska att kontrollera att graviditeten verkligen är avbruten.


Risker


- Den vanligaste orsaken till besvär efter en abort är att rester av moderkakan finns kvar i livmodern. När det händer kan du få blödningar som fortsätter i flera veckor.

- Infektion i livmodern.

- Risken för att inte kunna få barn i framtiden är mycket liten, mindre än en på tusen.


Mail!

Mailadressen [email protected] är till för ALLA, ni som har synpunkter på våran blogg. Ni som vill komma med ideer och förslag på vad vi ska skriva. Eller ni som har det lite svårt och behöver någon att prata med. Tveka inte att maila!

Sisters Of Sundsvall

Tillsammans är vi starka!



Epost

Så, nu har vi en Epost adress också om det är någon som har frågor eller synpunkter.

[email protected]

Ha en bra kväll!

/SOS

Destruktiva förhållanden

Ett destruktivt förhållande, vad är det? det innebär att du är tillsammans med en person som inte behandlar dig med den respekt man ska göra i ett förhållande (i vilket förhållande det än är så ska man ju behandla varandra med respekt, om det är en pojk/flickvän, kompis, familj osv) 

Man utsätts för både psykisk och fysisk misshandel, oftast börjar det med den psykiska delen, kränkningar, nervärderande, skitsnack bakom ryggen och respektlöshet. Man blir ofta isolerad från omvärlden och får höra att man inte duger till någonting. Självkänslan och självförtroendet bryts ned så kraftigt att den dagen första slaget kommer så kommer man inte att lämna personen, för att i ens eget huvud snurrar tankarna och minnena från det man har hört så många gånger tidigare: "ingen kommer vilja ha dig efter mig, du klarar inte dig själv"

Så fortsätter det så och tillslut är man helt fast. Detta är en sak som så många många tjejer och kvinnor blir utsatta för, det är någonting som vi måste få stopp på! Det enda sättet vi kan det är att hjälpa varandra och hålla ihop. Och bygga upp unga tjejers självförtroende och självkänsla. Det är precis det vi i Sisters Of Sundsvall jobbar för.

Tillsammans är vi starka!


ett litet ordspråk...

Livet är inte ett problem som ska lösas, utan en verklighet som ska upplevas!

Lev varje dag som om det vore den sista, var rädd om varandra tjejer! ♥

Vad är skillnaden mellan självförtroende och självkänsla?

Vad är egentligen skillnaden mellan dessa uttryck?

Självförtroende handlar om att vad vi kan och hur vi förhåller oss till det vi kan. När vi är på väg att göra någonting som vi vet att vi är bra på, tex sjunga. Då får vi bra självförtroende och vågar sticka ut lite extra. Men om vi måste göra någonting som vi inte alls tycker att vi är duktig på så kan vårt förtroende för oss själva sjunka.
Självkänslan är upplevelsen av sig själv och sitt eget värde. Självkänsla är hur bra vi känner oss själva och hur vi upplever det vi vet om oss själva. Självkänslan kan man kalla för kärnan i vårt psykiska jag.

Självkänsla och självförtroende stödjer varandra naturligt. . En god självkänsla skyddar oss från att tvivla på oss själva som människor i de situationer vi saknar vårt självförtroende.

Vill man höja någon annans självförtroende så ska man bemötta den personen med kärlek och respekt. Ge en liten enkel komplimang kan förändra så mycket hos en människa. Så beröm varandra mera! =)  


15 oktober 2009

Hej alla glada!

Var uppmärksamma och kolla i tidningen i övermorogn eller så, då kommer SistersOfSundsvall presenteras i Sundsvalls tidning. COOLT!

Måste säga att jag är riktigt stolt över oss, för några veckor sedan stod vi på skolan med bara ett namn och en ide, idag har vi kontor, vi är med i ett nätverk, vi har stöd och hjälp, och framför allt, vi brinner för detta!!

Vi strävar efter att allt sak vara klart och inrett tills vecka 46 så vi kan börja ha öppet på vår tjejjour!



P  ♥  L  ♥  I ♥    Tillsammans är vi starka!
/SOS

Vi är på gång!

Tjena, nu är vi på gång. Tjejjouren kan snart börja öppna

Lokal = JA
Tid = JA

vad är de mer som krävs?

Besökare och inredning.

Inredning sker V.45 sedan V.46 så väntas de kunna öppna :)

Ni är mycket välkomna, vi kommer ut med mer information senare.

Tillsammans är vi starka

yeees!

God kväll,

Nu har vi äntligen kommit igång. Att starta en tjejjour är något som legat i våra intressen sedan många år tillbaka"
För två veckor sedan hade vi inte mer än ett namn, idag, har vi kontor, tröjor,visitkort, en policy, datum för vår kommande tjejkväll m.m!

helt underbart!!! :)

Tillsammans är vi starka!

Sos, Sisters Of Sundsvall


sisters of sundsvall

Ja, nu när vi har fått upp bloggen så kanske vi ska skriva lite om vad vi egentligen gör!

Vi är tre tjejer, Lollo, Ida och Petra som går sista året på samhällslinjen, hedberska i Sundsvall. Vi håller på med ett projektarbete nu som ska innefatta någon form av samhällsproblem. Vi tycker att tjejer utsätts för alldeles för mycket onödiga saker, så som våldtäkt, misshandel, elaka ord osv, ja listan kan göras lång.

Vi hade tänkt att försöka starta upp en tjejjour så småningom, men till en början så ska vi iallafall ha tjejkvällar och liknande för att försöka bygga upp unga tjejers självkänsla och självförtroende, och göra dem starka.

För det är ju faktiskt så att vi tjejer måste hålla ihop, hjälpa och stötta varandra. Som vårt "motto" i SOS (Sisters Of Sundsvall) är: Tillsammans Är Vi Starka!

så håll ögonen öppna för kommande information om vår förening.

Lollo

Woho!

Nu har vi äntligen fått till en blogg också. Det går framåt nu. Här kommer vi skriva om det mesta, som har med allt möjligt att göra, så håll utkik efter intressanta inlägg som kommer komma framöver :D

Tjao!

Start

Ja, då har vi fått upp en blogg, en början iallafall! nu ska vi väl försöka få den att se bra ut också :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0